Dierenarts Poperinge – DE BARDELINDE Dierenartsenpraktijk

 

Dierenarts Poperinge

Wij zijn een dierenartsenpraktijk gelegen in het hartje van de Westhoek te Poperinge. Wij zijn een dierenartsenkoppel, Karel Verdru en Tessa Verheyen, met een hart voor dieren & natuur. U zult dit ook zeker merken bij een bezoekje aan De Bardelinde. Onze praktijk is gespecialiseerd in dierfysiotherapie, orthopedische en tandheelkundige ingrepen bij paarden en ingrepen bij kleine herkauwers. Voor routinecontroles van uw huisdier kunt u op afspraak ook bij ons terecht. Onze praktijk bestaat uit zowel een diergeneeskundig revalidatiegedeelte (hond en paard) en het gedeelte betreffende de tandheelkunde van de paarden.

Het revalidatiecentrum voor de kleine huisdieren bestaat uit een behandelruimte, trainingsruimte en hydrotherapieruimte. Wij bieden naast manuele therapie ook oefentherapie aan in zowel ons hondenzwembad als in onze trainingsruimte.

Kwaliteit

Tot op heden scholen wij ons steeds bij zodat wij op de hoogte blijven van de allerliefste snufjes en technieken.

Wij beschikken over heel wat diploma’s en certificaten om jullie dier de beste zorgen te kunnen aanbieden, een kleine greep hieruit: dierenarts (Ugent), fysiotherapie (Ugent), dry needling (Eqix), lasertherapie (MLS), … Om nog maar te zwijgen over de vele workshops en weekends / avonds besteed aan extra bijscholingen. Kortom, er komt hier niemand zonder een gegronde achtergrondkennis aan uw dier.

Individualiteit

Wij maken TIJD voor uw dier! Komt u met uw hond of paard langs na een ingreep of omdat u bepaalde klachten ondervindt? Dan doen wij ons uiterste best om een revalidatieplan uit te stippelen op maat van u en uw dier.

Fysiotherapie

Een nogal onbekend woord in België, maar wel eentje met een heel brede achtergrond. Fysiotherapie is ietwat vergelijkbaar met kinesitherapie, met daarin heel wat specialisaties en technieken. Wat biedt De Bardelinde aan?

  • Manuele therapie : massagetherapie, mobilisaties van de gewrichten
  • Dry needling
  • Lasertherapie
  • Elektrotherapie
  • Balans- en coördinatietraining
  • Hydrotherapie voor honden: zowel in het kader van revalidatie, gewenning (pups) als voor gezonde honden
  • Sportcontroles/routinecontroles

Fysiotherapie hond PoperingeDoordat het woord ‘fysiotherapie’ in België nog wat in de kinderschoenen staat, omschrijven we met plezier wanneer dit kan ingezet worden. Door onze verschillende specialisaties binnen de dierfysiotherapie, kunt u zowel voor gezonde/revaliderende/obese en senior-dieren bij ons terecht. U hoeft dus niet te wachten tot uw dier geopereerd is of duidelijke klachten vertoond om eens even langs te gaan bij de fysiotherapeut! Fysiotherapie kan ingezet worden als pijnstillende behandeling (bv. Bij artrose, hernia, rug- of nekpijn, verstuikingen,…). Maar fysiotherapie kan evengoed ingezet worden om de mobiliteit van gewrichten te herstellen of verbeteren. Dit gaat dan vaker gepaard met prestatieklachten, zoals minder ruimere pas, schuin lopen, sprongen verkeerd nemen,… Ook voor obese dieren kan fysiotherapie heel interessant zijn, dan spreken we vooral over het deeltje oefentherapie waarbij we heel specifiek gaan trainen voor de vet/spierverhouding terug optimaal te krijgen. Hiervoor kan bijvoorbeeld ons verwarmd hondenzwembad heel nuttig zijn. Ook voor onze oudere dieren kan fysiotherapie een mooiere kwaliteit van leven aanbieden, op die manier worden er heel wat ouderdomskwaaltjes aangepakt. Evengoed kunt u bij ons terecht om te revalideren na een operatie of blessure: hernia, peesblessure, heupprothese, … Ook wordt lasertherapie frequent ingezet als aanvullende behandeling bij pijn/wondheling/artrose.

Naast de diergeneeskundige ingrepen, maakt onze praktijk gebruik van heel wat aanvullende technieken. Dit zijn zowel bovenstaande technieken als aanvulling met plantaardige supplementen.

Transparantie & communicatie

Wij werken voor revaliderende dieren op doorverwijzing van uw dierenarts. Zowel uw dierenarts als uzelf zult steeds een intake-formulier krijgen. Wij vragen dan ook steeds een doorverwijsverslag van uw dierenarts.

Bij een bezoekje van ons voor een controle van het gebit van uw paard, zult u ook steeds een volledige tandenfiche krijgen waarop duidelijk omschreven staat wat er precies aan de (t)hand is en welke ingrepen er werden uitgevoerd.

Dus is het even allemaal niet zo duidelijk, of is het nogal veel informatie in een keer? U krijgt nadien steeds alle info mee naar huis.

Waar kunt u ons vinden?

Ons revalidatiecentrum is gelegen in het landelijke Krombeke, een deelgemeente van Poperinge, in de Blasiusstraat 65. Hier is voldoende parkeerruimte en kunt u ook rustig uw dier nog even uitlaten vooraleer u binnenkomt.

Hoe maakt u een afspraak?

U kan ons steeds bereiken per telefoon/sms (Tessa Verheyen 04 76 81 04 67 of Karel Verdru 04 70 10 79 79) of een mailtje zenden naar info@debardelinde.be.

Met wie moet ik een afspraak maken?

Voor fysiotherapie van uw huisdier moet u vragen naar Tessa Verheyen (dierenarts en fysiotherapeut), voor diergeneeskundige ingrepen neemt u contact op met Karel Verdru, voor tandheelkundige ingrepen kunt u bij ons beide terecht.

Regio

Wij bedienen de wijde regio rondom Poperinge, Ieper, Heuvelland, Alveringem, Vleteren