DIERFYSIOTHERAPIE

Wat is fysiotherapie en waarom?

''Fysiotherapie is meer dan enkel op zoek gaan naar blokkades of je dier losmaken. Het omvat een volledig onderzoek met een individueel aangepaste behandeling.''

Fysiotherapie is een behandelwijze die zich richt op het bewegingsapparaat. Er wordt gebruik gemaakt van fysische prikkels. Afhankelijk van de problematiek worden er verschillende technieken gebruikt: deze gaan van massage, mobilisaties, dry needling, elektrotherapie tot lasertherapie. Diergeneeskunde en fysiotherapie vullen elkaar perfect aan. Wanneer de diergeneeskundige technieken niet voldoende comfort bieden wordt er aangevuld met fysiotherapeutische en/of alternatieve behandelingen.

Dry needling
Massage bij paarden en honden
Lasertherapie
Cavalleti training voor honden

Bewegingsanalyse & palpatie

Uw dier wordt volledig onderzocht waardoor de behandeling veel specifieker kan ingesteld worden. Er wordt op verschillende manieren gekeken naar uw dier, een volledige bewegingsanalyse en palpatie wordt grondig uitgevoerd. Er wordt steeds voldoende tijd voorzien om alles te onderzoeken en niet even snel ‘uw paard te kraken’. De uiteindelijke bedoeling is gewoonweg een gezond, soepel en comfortabel dier.

Breed toepassingsgebied

Enkele voorbeelden: (spier)pijn, artrose, revalidatie, sportbegeleiding, rug- en halsproblemen, oedeem, zenuwuitval, littekens/verklevingen, wondheling, …

senior hond
'Fysiotherapie' weergegeven in de ogen van een artistiek persoon met autisme. Dit prachtige schilderij is te bewonderen in onze praktijk.

Wanneer moet u contact opnemen?

Fysiotherapie hond Poperinge

Tarieven

  • Intake paard €120
  • Intake hond €80
  • Vervolgbehandeling paard €100
  • Vervolgbehandeling hond €60
  • Jaarlijkse/6m check-up paard €105
  • Jaarlijkse/6m check-up hond €65
  • Revalidatiepakketten/beurtenkaarten in overleg 
  • Bij laattijdige annulatie (48 uur op voorhand) wordt het consult in rekening gebracht

*Incl. 21% BTW

*Excl. verplaatsing 

*Betalingen dienen contant te gebeuren, dit kan zowel cash als met de mobiele applicatie.

Revalidatiecentrum voor honden