DIERFYSIOTHERAPIE

Wat is fysiotherapie? Een klein woordje uitleg over een nog niet zo bekende term...

Je kan fysiotherapie vergelijken met humane kinesitherapie. 

Waarin je ook verschillende specialisaties kan hebben zoals dry needling, manuele therapie, lasertherapie, oefentherapie,… en zelfs hydrotherapie. 

 

We bekijken het ganse lichaam in beweging en in rust, we voelen het volledig lichaam en gaan op zoek naar pijnlijke punten, gewrichten die minder mobiel zijn (de zogenaamde ‘blokkades’, spierspanning, warmte,… . Het totaalplaatje wordt bekeken! Is je paard onregelmatig, mank, minder voorwaarts, kijkt hij/zij naar buiten, is het ruggebruik niet optimaal,…? Dit wordt allemaal bekeken, al dan niet in overleg en samenwerking met de behandelende dierenarts. Indien nodig gaan wij ook gaan samenwerken met een zadelpassen en bitfitter. Het is onze bedoeling om het geheel aan te pakken en niet enkel maar te focussen op enkele ‘blokkades’. 

 

Als we alles bekeken en gevoeld hebben, dan pas gaan we gaan behandelen. Wij voelen en behandelen met onze handen! Soms gebruiken we extra tools zoals de laser, dry needling, taping, enz. Wij gaan zowel spieren, gewrichten en ligamenten gaan behandelen. Mobilisaties, fricties, manipulaties, translaties, tracties, fricties, massagetechnieken,… en noem maar op, dit is allemaal onderdeel van onze therapie. 

''Fysiotherapie is meer dan enkel op zoek gaan naar blokkades of je dier losmaken. Het omvat een volledig onderzoek met een individueel aangepaste behandeling.''

Fysiotherapie is een behandelwijze die zich richt op het bewegingsapparaat. Er wordt gebruik gemaakt van fysische prikkels. Afhankelijk van de problematiek worden er verschillende technieken gebruikt: deze gaan van massage, mobilisaties, dry needling, elektrotherapie tot lasertherapie. Diergeneeskunde en fysiotherapie vullen elkaar perfect aan. Wanneer de diergeneeskundige technieken niet voldoende comfort bieden wordt er aangevuld met fysiotherapeutische en/of alternatieve behandelingen.

Wist je dat  ❓

❗ Onze fysiotherapeuten beschikken over een erkende opleiding? Dit zijnde de 2 jarige universitaire opleiding dierfysiotherapie. Met als verplichte vooropleiding dierenarts of humaan kinesist. 

 

❗ Wij tot op heden nog talrijke opleidingen en cursussen volgen?

 

❗ Wij 4 cursussen gevolgd hebben voor dry needling? Dit zowel voor paarden als honden.

 

❗ Osteopathie / chiropractie en fysiotherapie geen beschermde beroepen zijn in België? Er zijn weinig mensen met een correcte opleiding die dit beroep uitoefenen.

 

❗Wij een gediplomeerd professioneel fitness instructeur hebben voor honden?

 

❗ Wij veel belang hechten aan bijscholingen en samenwerking?

Bewegingsanalyse & palpatie

Uw dier wordt volledig onderzocht waardoor de behandeling veel specifieker kan ingesteld worden. Er wordt op verschillende manieren gekeken naar uw dier, een volledige bewegingsanalyse en palpatie wordt grondig uitgevoerd. Er wordt steeds voldoende tijd voorzien om alles te onderzoeken en niet even snel ‘uw paard te kraken’. De uiteindelijke bedoeling is gewoonweg een gezond, soepel en comfortabel dier.

Breed toepassingsgebied

Enkele voorbeelden: (spier)pijn, artrose, revalidatie, sportbegeleiding, rug- en halsproblemen, oedeem, zenuwuitval, littekens/verklevingen, wondheling, …

senior hond
'Fysiotherapie' weergegeven in de ogen van een artistiek persoon met autisme. Dit prachtige schilderij is te bewonderen in onze praktijk.

Wanneer moet u contact opnemen?

Fysiotherapie hond Poperinge

Tarieven

  • Intake paard €120 (1e behandeling + verslag, plan van aanpak)
  • Intake hond €90 (1e behandeling + verslag, plan van aanpak)
  • Vervolgbehandeling paard €110
  • Vervolgsessie manuele therapie hond €65 
  • Revalidatiepakketten/beurtenkaarten: rubriek hydrotherapie & fitness, doorklikken naar de modules 
  • Bij laattijdige annulatie (48 uur op voorhand) wordt het consult in rekening gebracht

*Incl. 21% BTW

*Excl. verplaatsing 

*Betalingen dienen contant te gebeuren, dit kan zowel cash als met de mobiele applicatie