Al van kindsbeen af is Karel gepassioneerd door de wondere wereld van de dieren. Door als tiener mee te lopen met zijn dierenarts is de passie overgeslaan tot actie en is hij in 2010 gestart aan zijn studies diergeneeskunde. Sinds zijn 7 jaar rijdt hij al te paard en heeft intussen zijn eigen kleine kudde jonge en oude paarden.

In 2016 studeerde Karel met grote onderscheiding af aan de Universiteit, met als specialisatie grote huisdieren. De voorbije jaren heeft hij als dierenarts (grote huisdieren) op de Faculteit Diergeneeskunde gewerkt, alsook in 2 gemengde groepspraktijken in West-Vlaanderen en in een kleine huisdierenpraktijk in Frankrijk. Zo deed hij dus reeds heel wat ervaring op als dierenarts voor paarden, herkauwers en  gezelschapsdieren.

In onze praktijk zal Karel zich vooral toeleggen op de diergeneeskundige zorg van paarden, pony’s en ezels, alsook de schapen, geiten en alpaca’s. 

 

Door ons continu bij te scholen trachten we steeds de meest moderne aanpak te garanderen en dit op maat van zowel dier als eigenaar. Als team kunnen we elkaar steeds aanvullen en toch elk onze eigen specialisaties aanbieden. We kijken er alvast naar uit om zowel dier als eigenaar te mogen ontmoeten!

Karel Verdru

Dierenarts & paardentandarts

Bij Karel kunt u terecht voor:

Tessa Verheyen

Dierenarts, paardentandarts & dierfysiotherapeut

Tessa Verheyen studeerde af met onderscheiding in het academiejaar 2016-2017 aan de faculteit diergeneeskunde, met als specialisatie paarden. Ze is gecertificeerd in dry needling en heeft het diploma van dierfysiotherapeut met onderscheiding behaald. Om uw dier de beste zorgen te bieden volgt ze tot op heden verschillende cursussen & opleidingen in zowel binnen- als buitenland.

Ze heeft al van jongsaf aan een passie voor dieren, met een specifieke voorliefde voor paarden en honden. Deze passie is door de jaren heen verder gegroeid tot een passie van kop tot teen, van in- en uitwendig, van spier tot bot, van sportgeneeskunde tot fysiotherapie en tandheelkunde.

Tijdens haar vrije momentjes kan je Tessa terugvinden met haar handen in de aarde, tussen de bloembollen, groenten en fruit of bij haar beestjes.

 

Haar doel is om dieren een zo kwalitatief mogelijk leven aan te bieden, met specifiek aangepaste behandelingen en adviezen. Uiteraard willen we liever voorkomen dan genezen, dus regelmatig uw dier laten onderzoeken en behandelen is zeker geadviseerd.

Bij Tessa kunt u terecht voor:

Elke Wittouck

Professioneel fitness en honden instructuur & hydrotherapeut

Voor alle hondjes: groot en klein, jong en oud, sportief of nét niet; moet je bij Elke zijn!
In haar vrije tijd kan je haar dan ook vinden tussen de honden, en heeft sinds recent ook de paardenkriebels opgedaan.

Naast paardrijden, obstacle runs met haar eigen hond, is Elke ook hondeninstructeur.

Vanuit de sportervaring met honden, kwam de interesse om specifiek te gaan trainen ter preventie van blessures en ook sportgericht te trainen.

Elke volgde de cursus “Professioneel Fitness Instructeur” (Canifit) en is hier in onze praktijk intern opgeleid om jullie honden de beste begeleiding te kunnen bieden.

 

Elke haar doel is om iedere hond op maat te trainen en door middel van oefeningen verder te helpen revalideren. 

Voor ieder ras, voor iedere leeftijd, voor elke sporthond of gezelschapshond, voor iedere gezondheidstoestand: de juiste portie beweging!