FYSIOTHERAPIE PAARD 𓃗

Wat is fysiotherapie? Een klein woordje uitleg, voor een nog niet zo bekende term...

Je kan fysiotherapie vergelijken met humane kinesitherapie. 

Waarin je ook verschillende specialisaties kan hebben zoals dry needling, manuele therapie, lasertherapie, oefentherapie,… en zelfs hydrotherapie. 

 

We bekijken het ganse lichaam in beweging en in rust, we voelen het volledig lichaam en gaan op zoek naar pijnlijke punten, gewrichten die minder mobiel zijn (de zogenaamde ‘blokkades’, spierspanning, warmte,… . Het totaalplaatje wordt bekeken! Is je paard onregelmatig, mank, minder voorwaarts, kijkt hij/zij naar buiten, is het ruggebruik niet optimaal,…? Dit wordt allemaal bekeken, al dan niet in overleg en samenwerking met de behandelende dierenarts. Indien nodig gaan wij ook gaan samenwerken met een zadelpassen en bitfitter. Het is onze bedoeling om het geheel aan te pakken en niet enkel maar te focussen op enkele ‘blokkades’. 

 

Als we alles bekeken en gevoeld hebben, dan pas gaan we gaan behandelen. Wij voelen en behandelen met onze handen! Soms gebruiken we extra tools zoals de laser, dry needling, taping, enz. Wij gaan zowel spieren, gewrichten en ligamenten gaan behandelen. Mobilisaties, fricties, manipulaties, translaties, tracties, fricties, massagetechnieken,… en noem maar op, dit is allemaal onderdeel van onze therapie. 

Wist je dat??

𓃗 Onze fysiotherapeuten beschikken over een erkende opleiding? Dit zijnde de 2 jarige universitaire opleiding dierfysiotherapie. Met als verplichte vooropleiding dierenarts of humaan kinesist. 

 

𓃗 Wij tot op heden nog talrijke opleidingen en cursussen volgen?

 

𓃗 Wij 4 cursussen gevolgd hebben voor dry needling? Dit zowel voor paarden als honden.

 

𓃗 Osteopathie / chiropractie en fysiotherapie geen beschermde beroepen zijn in België? Er zijn weinig mensen met een correcte opleiding die dit beroep uitoefenen.

 

𓃗 Wij veel belang hechten aan bijscholingen en samenwerking? 

 

Bij ons kunt u terecht voor fysiotherapie van uw paard. Fysiotherapie voor paarden kan preventief ingezet worden maar ook wanneer er rijtechnische klachten zijn.

Gediplomeerd fysiotherapeut | certificeert dry needling | lasertherapie | sportmassage | manuele therapie | elektrotherapie | taping

Wij komen met plezier op verplaatsing voor een behandeling van uw paard.

Ons vertrekpunt is steeds Krombeke of Houthulst. Verplaatsingskosten kunnen gedeeld worden.

U bent ook steeds welkom bij ons in de praktijk. Wij beschikken over een harde en zachte bodem en een behandelruimte. Parkeren met de trailer / camionette is mogelijk.

Dry needling
Massage bij paarden en honden
Lasertherapie
Stretch paard

Wanneer moet u contact opnemen?

Fysiotherapie bij paarden