weightloss training

Mijn hond heeft overgewicht,
hoe pakken we dit best aan?

golden retriever, dog, grass-1809044.jpg

🦴 Wie: 

 

Deze module is voor honden met overgewicht. Jawel, ook voor die honden met net dat extra kilootje!   Een gezondheidscertificaat van de dierenarts is verplicht vooraleer we van start gaan met deze module.

 

🦴 Wat: 

 

 Alle honden passeren sowieso eerst bij onze fysio/dierenarts voor een manuele check-up, opstellen van een gewichtscurve, het bepalen we het streefgewicht en het uitwerken van het meest geschikte traject. Daarna beginnen we met trainen, zijnde hydrotherapie en/of fitness (cardio training, spieropbouw,…). Er wordt doorheen de sessies een bewegingsplan opgesteld zodat je thuis ook verder aan de slag kan. Deze trainingssessies zijn wekelijks op zaterdagvoormiddag. Er worden in totaal 8 wekelijkse training-sessies voorzien, halverwege plannen we een evaluatie en manuele check-up in bij de fysiotherapeut. In totaal gaat het over 10 sessies. Hierna evalueren we het streefgewicht en bepalen we of er een vervolgmodule nodig is. 

 

🦴 To do: 

 

5-10 min vooraf komen (plaswandeling doen). Na de intake steeds handdoeken, vetarme beloningen (wortel, dieetsnoepjes, dieetvoeding,…), lange leiband, halsband/harnas meedoen, poepzakjes en eventueel een speeltje meebrengen. Geef uw hond 4 uur voor de training geen eten, drinken mag wel. We starten elke sessies met het wegen van uw hond.

 

🦴 Tarief: 

 

10 sessies (8x training, 1 intake, 1 manuele check-up) = €500