Wie zijn wij?

Karel & Tessa De Bardelinde

Wij zijn trotse eigenaars van onze mini boerderij in Krombeke, genaamd ‘De Bardelinde’.

We hebben ervoor gekozen om de originele naam van onze boerderij te behouden en nieuw leven in te blazen als naam van onze dierenartsenpraktijk. In onze vrije tijd kan je ons terugvinden tussen onze beestjes of in onze (moes)tuin. Onze beestenboel bestaat (momenteel) uit: Quiri de schotse hooglander, onze kudde Walliser en Voskop schaapjes, Jago onze Vizsla, Mowgli de poes, de kipjes en uiteraard, onze 3 fantastische paarden. Het is ons niet met de paplepel meegeven, maar de liefhebberij en de fascinatie voor de dieren zit er al van jongsaf in. Wij zijn twee enthousiaste en gedreven dierenartsen, en leggen onze focus op de geneeskunde bij de paarden, kleine herkauwers en kleine huisdieren. Met als specialisatie fysiotherapie voor paard & hond en tandheelkunde bij paarden. Onze visie is om zowel eigenaar als patiënt de beste zorgen en ondersteuning aan te bieden.

Lasertherapie

Tessa

Paarden & Honden

Tessa Verheyen studeerde af met onderscheiding in het academiejaar 2016-2017 aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke, met als specialisatie paarden. Ze is gecertificeerd in dry needling en heeft het diploma van dierfysiotherapeut met onderscheiding behaald. Om uw dier de beste zorgen te bieden volgt ze tot op heden verschillende cursussen in zowel binnen- als buitenland.

Ze heeft al van jongsaf aan een passie voor dieren, met een specifieke voorliefde voor paarden en honden. Deze passie is door de jaren heen verder gegroeid tot een passie van kop tot teen, van in- en uitwendig, van spier tot bot, van sportgeneeskunde tot fysiotherapie en tandheelkunde.

Haar doel is om dieren een zo kwalitatief mogelijk leven aan te bieden, met specifiek aangepaste behandelingen en adviezen. Zowel preventieve als curatieve diergeneeskundige en fysiotherapeutische behandelingen zijn mogelijk. Uw dier wordt tot in de puntjes onderzocht en de behandeling en opvolging wordt specifiek aangepast aan uw dier. Uiteraard willen we liever voorkomen dan genezen, dus regelmatig uw dier laten onderzoeken en behandelen is zeker geadviseerd.

Bij Tessa kunt u terecht voor:

  • Tandheelkunde bij paarden
  • Fysiotherapie bij paard & hond: manuele behandeling, lasertherapie, dry needling, elektrotherapie, training…
  • Preventieve diergeneeskundige handelingen/begeleiding
  • Advies alternatieve geneeskunde
  • Hydrotherapie voor honden

Karel

Kleine herkauwers & paarden

Al van kindsbeen af ben ik gepassioneerd door de wondere wereld van de dieren. Door als tiener mee te lopen met mijn dierenarts is de passie overgeslaan tot actie en ben ik in 2010 gestart aan mijn studies diergeneeskunde! Sinds mijn 7 jaar rijd ik al te paard en intussen ben ik al 15 jaar trotse eigenaar van mijn eigen -intussen, prachtig senior- paard Fleurie. In 2016 studeerde ik met grote onderscheiding af aan de Universiteit, met als specialisatie grote huisdieren. De voorbije jaren heb ik als dierenarts (grote huisdieren) op de Faculteit Diergeneeskunde gewerkt, alsook in 2 gemengde groepspraktijken in West-Vlaanderen. Zo deed ik dus reeds heel wat ervaring op als dierenarts voor paarden, herkauwers en in de eerstelijnszorg voor gezelschapsdieren. In onze praktijk zal ik me vooral toeleggen op de diergeneeskundige zorg van paarden, pony’s en ezels, alsook de kleine herkauwers (schapen en geiten) en alpaca’s. Door ons continu bij te scholen trachten we steeds de meest moderne aanpak te garanderen en dit op maat van zowel dier als eigenaar. Als team kunnen we elkaar ook steeds aanvullen en toch elk onze eigen specialisaties aanbieden. Hierover zullen we jullie in de nabije toekomst verder informeren! Ik kijk er alvast naar uit om zowel dier als eigenaar te mogen ontmoeten!

karel

Bij Karel kunt u terecht voor:

  • Curatieve en preventieve geneeskunde bij kleine herkauwers
  • Curatieve en preventieve geneeskunde paarden
  • Tandheelkunde bij paarden